17 Temmuz 2017 Pazartesi

Profesyonel web programlama

Merhaba bu makalemizde profesyonel web programlama hizmeti almak isteyen firma veya kişiler için dikkat etmesi gereken birçok durumu açıkladım.

Profesyonel web programlama hizmeti alırken nelere dikkat etmeliyim?

Profesyonel web programlama hizmeti alırken uymanız gereken kurallar şunlardır.

  • Web programlama hizmeti uzman, tecrübeli şahıslardan alınmalıdır. Çünkü web yazılım yapısı gereği yıllarca hizmet etmesi için yazılır. Eğer yazılım aşamasında ileriye dönük kodlanmazsa belirli bir süreden sonra geliştirilmesi mümkün olmaz. Bu tür kodlamalarda kodu yazan kişiye mecbur kalırsınız çünkü standartlar gözetlenmez, standarların gözardı edildiği bir yazılımı farklı web yazılımcısı geliştirmekte zorluk çeker, ya düzenleyemez veya uğraşmaz yada en kötüsü düzenlemek için fahiş fiyat ister.
  • Geliştirilemez kodlama veya geliştirilebilir yazılım arasında tercih yapmalısınız. Geliştirilebilir yazılım, standartların benimsendiği, takım çalışması sırasında yada başka programcıların kaynak kodu ele aldığı vakit sorun çıkmadan çalışabileceği programlardır. Siz yazılımı yapan ajansla bağınızı koparsanız bile farklı bir uzman web yazılımcı tarafından gelişmesi sağlanabilir. Bunun önemi çok fazladır. Çünkü belirli zamanlarda yeni özellikler, güvenlik güncellemeleri, hızlandırma düzeltmeleri vb. yenilikler oluşmaktadır. Geliştirilmez bir web program sadece kodlayıcısının düzenleyebildiği, başka web yazılımcıların geliştirmek istediği vakit sorunlar yaşayacağı web programlama tipleridir.
  • Web programı yüksek maliyetli bir hizmet tipidir. Bu hizmeti alırken ne uçuk ücrete nede aşırı düşük ücretlere itibar etmeyin. Örnek olarak üç kurumdan fiyat teklifi aldınız birisi 3.000 tl teklif verdi, birisi 6.000 tl teklif sundu, bir tanesi 1.500 tl teklif sundu buradan anlaşılırki bu yazılımın fiyatı ortalama 3.000-6.000 tl arasıdır. Bundan fazla veya alçak fiyatlar %10 değişkenlik gösterebilir. Daha aşağı yada uçuk fiyatlara kanmayın.
  • İsteklerinizi güzel bir biçimde aktarın. Web program yaptırırken ne arzuladığınızı mutlaka aktarabilmeniz lazımdır. İsteklerinizi mükemmel bir tarzda aktardıktan sonra notlar alınacak ve fiyat teklifleri hazırlanacaktır. Fiyat teklifleri hazırlanırken anlattığınız özellikler dikkate alınarak bir ücretlendirme yapılacaktır. Fiyatlandırma oluşturulurken sizin değersiz bulduğunuz yada söylemeye değmez diye düşündüğünüz şeyler ücrete dahil edilmez. Sözleşme izalandığında artık o özellikleri istemeniz durumunda ya ikinci güncellemeye kalır yada yapılmadan proje teslim edilir. Örneğin başımdan geçen bir olaydan bahsedeyim bir web program için anlaşma yaptık. İstenen bir veri kayıt programıydı, istenildiği gibi projeye başlandı %80'lik kısmını bitirdim. Test etmeleri için şirkete gittiğimizde şöyle bir sorunla karşılaştım. Meğerse bu veriler devlet kaynaklı bir sayfanın veritabanından onaylanması gerekliymiş, araştırdım sitenin apisi yoktu. Projeyi iptal ettim. Sizde bu tür bir durumda kaporanızı kaybetmiş olursunuz.
  • Muhakkak sözleşme yaptırın. İş dünyasında şahıslar veya kuruluşlar sözleşme yapmadan adım atmaz. Sizde muhakkak isteklerinizi açıkça belirten bir sözleşme yaptırın. Yapılacak özellikleri, varsa örnek web siteleri içine alan detaylı bir sözleşmeyi mutlaka yaptırmalısınız.

 

Profesyonel web programlama hizmeti alanların yapacakları en büyük hatalar nelerdir?

  • Hataların ilk başında kurumsal web programlama ajanslarıyla çalışmamaları yer alır. Şirketlerin şikayet edilebileceği yüzlerce kuruluş varken, freelance iş yaptıranlar. Bunu kanıtlamakta bile zorluk çekerler.
  • Fiyatına aldanma. Birkaç firma ile konuşulduktan sonra hepsi pahalı deyip, gidip en az paraya yaptırayım mantığı yürütülür. Tabiki bu bir tercih meselesi ama şöyle bir düşünelim ucuzlukmu, kalitemi. Çok ucuza yaptıracağınız bir web programı sizi nasıl ileriye taşıyabilir.

Kaynak: Profesyonel web programlama - https://dogruwebtasarim.com

Profesyonel web programlama, istanbul Profesyonel web programlama, Profesyonel web programlama istanbul,Profesyonel web programlama firması, Profesyonel web programlama firmaları, istanbul Profesyonel web programlama firması, istanbul Profesyonel web programlama firmaları

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder