13 Temmuz 2017 Perşembe

Kurumsal web sayfasi tasarim

Kurumsal web sayfasi tasarim nedir? ve web dizayn hizmeti almak isteyen şahıs yada kuruluşlar hangi stratejiyi uygulamalıdır?

Kurumsal web sayfasi tasarim yaptırırken hangi konulara önem verilmeli?

Profesyonel bir web tasarım hizmeti alabilmek için önem vermeniz gereken bazı kriterler vardır;

  • Kurumsal web sayfasi tasarim yaptıracağınız şahıs veya firmaya ne istediğinizi açıklayıcı bir biçimde açıklayan dökümanları iletmelisiniz logo, renkler vs.
  • Web dizayn açısından bir fikriniz yoksa, bu konuyu komple sitenizi tasarlayacak şahıs veya firmaya bıraktıysanız, ön çalışma talep edebilirsiniz.
  • Mutlaka bir anlaşma yapın ve sözleşmenizde istediğiniz tüm yapıyı en ince ayrıntısına kadar belirtin veya yazdırın, anlaşmanızı mutlaka okuyun.
  • Yaptırdığınız siteyi test etmeden onaylamayın, genelde web tasarım yapıldıktan sonra web yazılımına giydirme yapılır. Bu sebepten mutlaka test edip, onaylayın.
  • Web dizayn, Web yazılım, Seo ve Grafik bunlar ayrı hizmetlerdir. Hepsi için anlaşma yapacaksanız dikkatli olmalısınız. Misalen siz web tasarım için anlaştınız, yönetim paneli yapılacakmı diye sormalısınız. Aksi taktirde statik bir web sitesine sahip olursunuz ve tekrardan yönetim paneli yazdırmak zorunda kalabilirsiniz.
  • Web tasarım hizmetlerine seo ve grafik hizmetleri dahil değildir. Yaptıracağınız logo, banner, seo hizmeti ayrı hesaplanır buna dikkat edin.
  • Kurumsal web sayfasi tasarim seo uyumlu hazırlanmalıdır. Seo uyumlu tasarım için bazı maddeler vardır. Hızlı olması gereklidir bu işlem kaynak dosyaları (css, js, html vb. gibi) sıkıştırlarak ve görseller sıkıştırılarak sağlanmaktadır.
  • Kurumsal web sayfasi tasarim mutlaka duyarlı (responsive) tasarıma sahip olmalıdır. Web sayfanız bilgisayar, telefon ve tablet uyumlu olmalıdır.

 

Kurumsal web sayfasi tasarim ücretleri ne kadardır?

Kurumsal web sayfasi tasarim için ortalama fiyatlar firmadan firmaya değişmekle beraber birçok firmada hemen hemen aynıdır. Freelance olarak yapan şahısların ortalama fiyatlarınıda merak ediyorsanız sadece ucuz olduğu için çalışmanızı tavsiye etmemekle birlikte nedenleriyle birlikte aktaracağım.

İstanbul web tasarım firmaları özel web tasarımı ortalama 1.000-1.500 tl arasındadır.
E-Ticaret sitesi tasarımları 1.200-4.000 tl arasındadır.

Bu işi yapan firmalar için aşağı yukarı fiyatlar yukarıda belirtildiği gibidir. Peki firmadan bağımsız web tasarımcılarda fiyatlar ne durumda.

Bağımsız iş yapanların giderleri fazla olmadığından ve firma düzeyinde iş garantisi vermedikleri için fiyatları firmalardan %30 - %50 daha azdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder